::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUS'TA DOĞUP BÜYÜYENLER

12 Nisan 2021 Pazartesi 09:22

Geçtiğimiz yıl  Nisan ayıydı.  Mart ayından itibaren Türkiye’de de görülmeye başlayan Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar sokağa çıkamaz olmuştu. Özellikle 65 yaş üzeri insanlara  ve 20 yaş altı gençlere getirilen yasaklar nedeniyle ülkemiz insanlarının yarısı evlerine hapsedilmek durumunda kalmıştı.

Bir insanın önce sağlığı önemli. Ama bu süreçte yaşanan ev hapsi insanları adeta çıldırma noktasına getirmişti. Bizim sevgili abimiz, değerli büyüğümüz Bayram Yıldız da 65 yaş üzeri bir hemşehrimiz olarak  Korona’ya karşı tedbiren  zorunlu olarak ev hapsinde kalınca sosyal medyaya merak sarar. Dolayısıyla Koronavirüs’ün ilk salgın günlerinde evden çıkmama tavsiyesi var.

Birde 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var.
Dolayısıyla bunca insan ne yapacak?
En güzeli sosyal medya üzerinden tanışmak, görüşmek ve kaynaşmak.
Bu anlamda bir çok gruplar  kuruldu. Ama hemşehrimiz Bayram Yıldız tarafından  8 Nisan 2020 tarihinde kurulan grup hayli güzel ve anlamlı olmuştur. Çok ses getirmiştir.
Xx

DERNEK YÖNETİMİ
‘’Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Kimsiniz’’ Grup,Yönetim Kurulu ve Grup Kurucusu Bayram Yıldız’dır.
Ayrıca  kısa süre önce dernekleşerek resmiyet kazanan TARDOB yönetiminde de başkan Bayram Yıldız’ın yanı sıra   Vedat UZUNBAĞ, Ali KÜÇÜK, Zuhal KÜÇÜK, Halil SAÇIKARA, Leyla ÇAKMAK, Kasım ÖZYAMANOĞLU, Uğur UYAR, Sema GÜRANİ, Abdullah TATOĞLU, Abdullah AKIN, Tevhide EKTİ, Cavidan DEMİRAĞ, Mehmet SELEN, Ülkü YILDIZ, Fahri IŞIK, Erhan UÇ, Mehmet AKKOCA, Ömer CÜLÜK, Tekin ÇIKICI, Murat BAL  gibi  değerli isimler yer almaktadır.

Bayram bey sunumunda ‘’Tarsus 'ta doğup büyüyenler, kimsiniz grubu üye arkadaşlar, kısa bir zaman diliminde GRUP genişledi ve Kocaman bir TARSUS Ailesi yapısı oluşturduk..
Sizlerle ileri bir zaman içerisinde bu yönetim kurulu çok güzel projeler gerçekleştireceğiz.
Ben şu an inanın bu gurup da hayatımın nostaljisini yaşıyorum.. Bu sayede  eski dostlarıma kavuştum.’’ diyor.
Grup 3 günde 1000 rakamını yakalamış, ardından 5 günde  üye sayısı 2000 olmuş, sonra 5000 rakamı telaffuz edilmiş. Adeta dev bir dalga gibi büyüyen ve genişleyen grup kısa sürede 10 bini devirmiş, 15 bini geçmiş ve ardından bugünlerde birinci yılını doldururken 18 binlere yaklaşılmaktadır.

Bu nedenle Bayram Yıldız’a ve gruba katılanlara teşekkür ediyorum.
Bazı arkadaşlar ‘’ bu grubu kuranlardan ve bizi davet edip katılmamıza vesile olanlardan Allah razı olsun. Ben aslında kendimi yalnız hissediyormuşum bunu anladım ama grupta sanki kocaman bir ailem var ‘’ diyor.
Gerçekten biz Tarsuslular olarak “Büyük bir aile olacağız” dedik ve bunu başardık. Birde kısa adı TARDOB olarak Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği adı altında dernekleşme sağlandı. Derneğimizin kuruluşu 30 Mart 2020 tarihi itibariyle kesinleşti.

Bugün 2021 yılının Nisan ayındayız. Kuruluşumuzun üzerinden bir tam yıl geçmiş. Yani yeni bir  8 Nisan tarihini yaşıyoruz. Hep birlikte.. El ele, birlik beraberlik ve dayanışma içinde.
xx
KISACA…
Tarsus’ta doğmuş olmaktan ve Tarsuslu olmaktan, bu kentte yaşamaktan her zaman onur ve gurur duydum.
Bir Tarsus sevdalısı olarak ‘’Tarsuslu olmak ve Tarsus’ta yaşamak bir ayrıcalıktır’’ diyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.

  

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI