::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

TARSUS'TA OTOPARK SORUNU

30 Ocak 2019 Çarşamba 09:20

Tarsus nüfusu şu an 336 bin gözükse de, Suriyelilerle birlikte bu rakam 400 binleri buluyor.

Nüfus 400 bin, araç sayısı 120 binleri buldu.

Ben bugünlerde tüm belediye başkan adaylarına aynı soruyu soruyorum.

“Tarsus’ta otopark sorununu nasıl çözeceksiniz?”

Biz Tarsus’ta otopark sorunun çözümlenmesini ilk sorun olarak görüyoruz

Bu soruyu geçtiğimiz günlerde MEDYAD’ı ziyaret eden  MHP Mersin büyükşehir belediye başkan adayı Hamit  Tuna’ya da sordum.

Tuna cevap verdi:

“Ben Mersin büyükşehir belediye başkanı seçilirsem, Tarsus’taki aday arkadaşım Şevket Can ile el ele vererek bu otopark sorununu çözeceğim. Tarihi dokuları bozmadan çok katlı otoparklar yapacağız. Biraz masraflı ama Tarsus’un kalbindeki alanlar hep tarihi eser veya SİT alanı. Tarsus’ta trafik sorununu çözmemiz lazım.”

Bu konuşmasından sonra Hamit  Tuna’ya bizde “İnşallah” dedik.

Xx

Yine bu konuşmadan sonra aklımıza selden zarar gören Bahşiş ve Özel mahallesi geldi. Sayın tuna, Bahşiş ve Özel mahallelerinin bu bitmez tükenmez derdini biliyor ve her zaman gündeme getiriyor.

“benim kökenim Bahşiştir. Her zaman  bu konuyla ilgileniyoruz”

Bende başkana bu sorunu gazetemizde sık sık dile getirdiğimizi anlattım. Sonra şunları söyledim:

“Bu Aynaz bataklığı sorunu rahmetli Süleyman Demirel zamanına kadar dayanır. Demirel sağlığında bu soruna el atmıştı. O zamanlar bazı bölümler ıslah edildi. Ama tam bitmedi. Halen Bahşiş ve Özel ile çevresinde seracılık yapılan alanda bu su baskınları, yağmurdan zarar görme olayları devam ediyor. Burada toprağı 50 cm kazsanız mutlaka su çıkar. İşte o topraklar bataklıktır. O bataklık topraklarda seracılık ziraatçılık yapılması ne kadar doğrudur?”

Bunları anlattım.

O zaman aklıma daha eskiler geldi. Daha eski yıllarda Karabucak bölgesi bataklıkmış. Bataklığı kurutmak için Okaliptüs ağaçları getirilip dikilmiş. O okaliptüs ağaçlarının yapraklarının bataklıktaki suyla nasıl devir daim yaptığını biliyoruz.

 Hatta bir ağaç günde 50 ton suyu yapraklarına kadar devir daim yaptırabiliyor.

Diyeceğim, bu bölgedeki üreticilerin tarlalarına okaliptüs ağaçları ekmelidir.. Okaliptüs ağaçları çevreye  ekilirse köylülerimizin sorunu büyük ölçüde çözülür. Yada buradaki köylülerimizi sorunsuz topraklara taşımaktan başka çare kalmaz.

Bunları elbette bizden daha iyi bilenler var. Devletimizin idarecileri bu konuları bilirler. Ama o  topraklara bundan 55-60 yıl önce gelip yerleşenlerin her yıl aynı sorunları yaşamaya devam etmesi bizi ve köylüleri üzüyor.

İnşallah buralara kalıcı bir çözüm yolu bulunurda Bahşiş ve Özel ile çevresindeki köylerin bu kış aylarında yaşadıkları sorunlar biter.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI