::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUS'TA TANZİM SATIŞ MAĞAZASI

08 Ocak 2021 Cuma 10:31

Geçen yın Ekim ayı idi.

O aylarda  Tarsus Belediyesi, küçük süt üreticilerinden değerinde aldığı sütleri, kaşar peynir ile tereyağına dönüştürerek, halkın sofrasına ücretsiz ulaştırmaya başlamıştı..

Tarsus Belediyesi, hem kırsal kesimde bulunan küçük üreticileri desteklemek hem de tüketiciye sağlıklı gıda ulaştırmak için harekete geçmişti.. Belediye , küçük süt üreticilerinin ellerindeki sütü değerinde alarak, özel bir fabrikada kaşar peyniri ile tereyağına dönüştürmeye başlamış, İşlenen ürünlerin dağıtımı yapılmıştı. Ekipler, her gün bir mahalleyi ziyaret ederek, ihtiyaç sahibi ailelere el uzatmıştı.

Bunu yanı sıra Pandemi süresi boyunca çiftçilerin tarlasında kalan ürünleri, ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz bir şekilde ulaştıran Tarsus Belediyesi, sebze ve meyve dağıtımı yapmıştı. Sosyal ve Halkçı belediye olmanın gereği buydu.

Hem halka hem de üreticilere desteklerinin devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Ortağı olduğumuz Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliğiyle çok yakında şehrimizin dört bir yanına tanzim satış mağazaları açıyoruz. Bu mağazalarda üreticilerden aldığımız ürünleri , çok uygun bir fiyatta halkımıza sunacağız. Buradaki amacımız hem üreticileri desteklemek , hem de halkımıza doğal ve sağlıklı gıda ulaştırmaktır.” diyerek konuya açıklık getirmişti.

 

TANZİM SATIŞ MAĞAZLARI HAZIRLANIYOR

Bu arada o günden bu yana geçen 4-5 aylık sürede belediye ekipleri boş durmadı ve kentin bazı önemli noktalarında kiralanan dükkanlar Tanzim satış noktalarına dönüştürülmeye başlandı. Daha önceki yıllarda birçok ilde uygulanan bu Tanzim Satış Mağazası formülü, şimdilerde Tarsus’ta hayata geçmeye başlayacak.

Önceki günkü Belediye Meclis toplantısında konuya değinen başkan Bozdoğan, bu ay 6 tane okuma salonunun ve  tanzim mağazalarının açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.  Gerek okuma salonu ve eğitime,gerekse ekonomi ve halkın ucuz  ve kaliteli ürün alması için Tanzim satış mağazalarına büyük önem veren başkan Haluk Bozdoğan’ın girişimi yakında sonuç verecek.

Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin Tarsus Belediyesi ile yaptığı  işbirliğiyle çok yakında kentin dört bir yanına tanzim satış mağazaları açılacak. Geçmiş yıllarda başta İzmir gibi büyük illerde açılan Tanzim Satış mağazaları Tarsus insanının hayatına yeniden girecek.

İnsanlar büyük AVM’lerin, büyük marketlerin yüksek oranlı ürünlerinden almak yerine kendi insanının kendi emeğiyle ürettiği ürünleri hem daha ucuza hem de daha kaliteli olarak edinebilecek.

Ben şahsen bu Tanzim Satış Mağazaları konusunu önemsiyor, hayata geçmesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Bu Tanzim Satış Mağazaları hepimizin yararına olacaktır. Bundan eminim.

Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI