::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUS'TA YENİ DÖNEM

04 Nisan 2019 Perşembe 10:06

Seçimler insanlara heyecan getiriyor. Başkan adayları seçildikleri zaman  kente hizmet etmek için 5 yılda bir siyasi yarışa giriyorlar. Elbette bu yarışın bir kazananı oluyor. Kaybedenlerde olduğu gibi, önemli olan o kentin belediye hizmetlerinden nasıl yararlandığı, ne gibi hizmetler aldığı..

Malum 31 Mart tarihi itibariyle neticelenen yerel seçimlerin ardından seçimi kazanan  başkanlar  koltuğunu koruyanlar hariç, yeni seçilenler büyük bir heyecan yaşıyor.

Biliyorsunuz, Mersin Büyükşehirde ve Tarsus Belediyesinde başkanlar değişti. Artık yeni bir dönem başlıyor. Başkanlar bugün yarın mazbatalarını alıp görevi devralacaklar.

Ben öncelikle Mersin Büyükşehir Belediyesinde  hemşehrimiz Vahap Seçer’i, Tarsus Belediyesinde  Dr. Haluk Bozdoğan’ı  seçimi kazandıkları için tebrik ediyorum.

Görevi  sona eren belediye başkanlarına da   geçmiş hizmetleri için teşekkür ediyorum.Tarsus’ta 20 yılı Burhanettin Kocamaz’la, son 5 yılı da Şevket Can başkanla geçen koca bir 25 yıl var.

2014 yılındaki seçimlerde Şevket Can ile ilk kez yarışan Dr.  Haluk Bozdoğan , o dönem kılpayı kaybettiği yarışın ikinci etabında bu kez sevinen taraf oluyordu. Tarsus’ta halk belediyeciliğini, katılımcı demokrasiyi getirme iddiasında olan  Dr. haluk Bozdoğan, seçimi kazanmasının ardından önceki gün  partililerle bir araya geldi. Parti binası önündeki kalabalık ve heyecan gerçekten CHP’lilerin 25 yıldır iktidara susamışlığını gösteriyordu.

Bozdoğan’ı parti binası önünde ilçe başkanı  Ali İlk,  milletvekili Ali Mahir Başarır ile  eski vekillerden Edip Özgenç ile Ali Oksal karşıladılar.  Bozdoğan  bir teşekkür konuşması yaptı.

“Siyasi çalışmalarım boyunca seçim kampanyamıza -gerek aday adaylığı gerekse adaylık süreçlerimde- koşulsuz destek olan ekip arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma, örgütümüze, basın mensuplarımıza, emniyet mensuplarımıza ve kıymetli Tarsus halkına teşekkür ederim.’ diyen  Haluk Bozdoğan  da heyecanlıydı..

Bozdoğan , geçmiş dönem belediye  başkanı Şevket Can’a da hizmetleri için teşekkür ediyordu. “Bu kutsal makamda benden önce görev yapmış olan  belediye başkanı arkadaşıma bugüne kadarki hizmetleri için teşekkürü borç bilirim. Önemle belirtmek isterim ki, göreve başladığım andan itibaren parti rozetimi çıkartarak, yalnızca Türk Bayrağı rozetimle bu şehre hizmet etmek için gece gündüz çabalayacağım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda; partiler üstü bir tutumla tüm şehrin, tüm hemşehrilerimizin ve tüm siyasi parti gönüllülerimizin başkanlığını yapmak için sorumluluk aldım. Bu sorumluluğu Tarsus'a ve Tarsuslu'ya yakışır bir şekilde taşımak ve layık olmak için belediyemizin ışıklarını 24 saat kapatmayacağıma söz veriyorum.

Kentimizde halkımız tarafından takdir edilen bu büyük görev, büyük bir coşku özel bir paylaşımı da beraberinde getirdi. Demokratik seçimlerde bugün bu sorumluluğu bize veren halkın iradesi yarın bir başka parti ve kişiye teslim edebilir, takdirini bu yönde kullanabilir. O sebeple kazanılan yalnızca demokratik bir seçimdir.”

31 Mart zaferini kazananlar , Cumhuriyet Meydanı'na yürüyerek gitti. Orada  istiklal marşımızı okuduktan sonra Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Dr. Haluk Bozdoğan bugün yarın  görevi devralacaktır. Bize de kendisine yeni görevinde başarılar dilemek kalıyor.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI