::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUS'TAN İKİ DEĞERLİ İNSAN

23 Mart 2019 Cumartesi 13:23

Tarsus’ta birçok değerli insan gelip geçmiştir.

Bu kente varlıklarıyla değer katan insanları bizde severiz.

Onlar emekli olsa da, hayatın içinde bizimle birlikte yaşamaya devam ederler. Yaşamları sona erse de anılarımızda iyi birer yer edinmişlerdir.

İşte bu bahsettiğim konuya uyan hemşehrilerimizi zaman zaman sizlerle paylaşacağım.

Onları onure etmeye gayret edeceğim.

Bugün iki değerli hemşehrimizi sütunumuza konuk etmek istiyorum. Onları sizlerde tanırsınız.

Ve eminim ikisini de çok sevmektesiniz.

xx

MEHMET TURGUT ARKAN

Tarsus  Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği kuruluşunun  geçtiğimiz günlerde 5 Martta 68. Yılını kutladık. O zaman   derneğin  simge  isimlerinden Mehmet Turgut Arkan 91 yaşına girdi.

Dernek  yönetimi ve üyeleri  5 Mart 1951 tarihinde kurulan Derneklerinin kuruluşu için Tarsus’ta 5 Mart günü bir tören düzenlerken aynı gün dernek binasında Mehmet Turgut Arkan’a da bir doğum günü kutlaması yaptılar. Mehmet Turgut Arkan’ı kutlar kendisine uzun ve sağlıklı ömürler dileriz.

Aynı zamanda Tarsus’un kurtuluşunda komutanlık yapan Ali Galip Arkan’ın oğlu olan Mehmet Turgut Arkan her gittiği törende ilgi odağı olan bir isim.

Sevimli, sempatik ve güleryüzlü tavrı ile protokol mensuplarının da sevg ive saygısını kazanan Mehmet amcamız, geride kalan 17 Mart’ta Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin yıldönümünde, ardından 18 Martta Çanakkale Zaferinin104. yılı törenlerinde yine aramızdaydı.

Allah Mehmet amcaya güç kuvvet versin, onun ömrü uzun olsun ki törenlerde aramızda olsun diyoruz.

xx

ZEYNEP FİLİZ DALGIÇ

Tarsus’un ve basının Filiz ablası Zeynep Filiz Dalgıç  yıllarca hizmet verdiği devlet hizmetinden geçtiğimiz aylarda emekliye ayrılmıştı.

Tarsus ilçe Kaymakamlığının Yazı İşleri Müdüresi olarak tam 45 yıl hizmet veren  Z. Filiz Dalgıç memuriyetten emekli oldu.

Kaymakam Yüksel Ünal’ın, tören g ünü söylediği sözü unutmuyoruz.

Ünal  “Tarsus Kaymakamlığının yaşayan hafızası ve arşivi” diye nitelediği Yazı İşleri Müdiresi Filiz Dalgıç’ın   emekli olması nedeniyle yemekli etkinlik düzenlenmişti.

 Bizlere veda etmeyen Filiz hanım, yeni yaşamında yine ilgi odağı. Filiz hanım bugünlerde MHP’den Tarsus Belediye Meclis üyesi adayı olarak siyasete adım attı. Cumhur ittifakının da adayı olan Filiz Dalgıç, seçimlerde partisi birinci olduğu takdirde kesin olarak Meclise girecek.

Kendisinin 45 yıllık devlet hizmetini unutmuyoruz. teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonrada Tarsus Belediye Meclis üyesi olarak aramızda olacak ve hayata sıkı sıkı tutunup hizmetlerini sürdürecek.

Gerek Tarsus  Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği  üyesi Mehmet Turgut Arkan amcamıza, gerekse  Tarsus ilçe Kaymakamlığının Yazı İşleri  eski Müdüresi Zeynep Filiz Dalgıç’a bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyoruz.

Kendilerini 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümünde fotoğraflayan Zeynep Petek ablamızın  fotoğraf karesini sütunumuza alıyor, sağlıklı günler diliyoruz.

İyi ki böyle değerli hemşehrilerimiz var..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI