::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TARSUS'UN GELECEĞİ PARLAK

19 Mart 2021 Cuma 11:04

Dünya kenti diye  övündüğümüz Tarsus aslında çok önemli ve değerli bir kent.

Her ne kadar bizler değerini bilemesek de, elimizdeki tarihi ve mistik alanları değerlendiremesek de, atıl bırakıp hor kullansak da bizler Tarsusluyuz.

Ve bu kent bizim mekanımız.

Hep bu güne kadar ters-üs olmasından dolayı adına Tarsus desek de, umutlarımızı yitirmiş olsak da, bu şehr-i Tarsus, gelecekte bölgenin parlayan yıldızı olacak.

XX

BAŞKAN KAYA NE DİYOR?

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya,  bu kentin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden ve iş insanlarından biri.

Üstelik son 4-5 yıldır da Tarsus Ticaret Borsasının başkanlığını yapıyor. Öncesinde ise Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde yer almış bir değerli hemşehrimiz..

Kaya, bu kentten ve gelecekten umutlu..  Kendisi daha önceki bir açıklamasında  bölgemizden dünyanın birçok noktasına kara, deniz ve demiryolu ile ulaşılabildiğini, ancak havayolunda eksikliklerin bulunduğunu belirterek, bu sorunun da Çukurova Bölgesel Havalimanın faaliyete geçmesi sonrasında çözüme kavuşabileceğini söyledi.

“Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tarıma ve tarın ürünlerinin ihracatına getirisi nedir?” sorusunu yanıtlayan Başkan Murat Kaya “Havalimanı faaliyete geçtikten sonra katma değeri yüksek ürünlerin bölgemizdeki ekim alanları genişleyecek. Bu durum bölge ekonomisine ciddi anlamda ekonomik olarak katkı sağlayacağı gibi üretici anlamında da çok ciddi katkılar sağlayacağı gibi bu bölgede istihdamda bir artış gözlenecek” demişti..

Şöyle bir düşündüm. Analiz yaptım..

Gerçekten de Kaya’nın öngörüleri doğru çıkacak.

Tarım ürünlerinin taşımacılığının gerçekleşmesi halinde bu bölgenin parlayan bir yıldız olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek. Borsa Başkanı Murat Kaya, Çukurova Bölgesel Havalimanının lojistik amaçla kullanılabilir bir yapıda hizmet vermesi ile bölgenin parlayan yıldızı “TARSUS” olacağını söylerken haksız değil. Üstelik bu kentin birde Yenice gibi Lojistik öneme haiz beldesi var. O da ayrı bir değer katacak Tarsus’a..

Yine Sahil Bandı projesini unutmayalım.

Bu proje başladığında, yada Tarsus Plajını ayağa kaldırdığımızda sahillerimizde şenlenecek, buda ekonomiye olumlu yansıyacaktır.

 Yani Tarsus artık Ters-üs değil. Yıldız olacak.

Biz umutluyuz. Yeter ki sahip çıkalım ve sabretmesini  bilelim.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI