::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

TENİS KULÜBÜ

15 Eylül 2021 Çarşamba 11:02

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan küslüğü sevmez.

Tarsus Tenis Kulübünün bir süre önce yerinden çıkması  istenmişti. “Burayı belediye kullanacak” denilerek Tenis kulübüne yazı gönderilmişti. Bunun üzerine Tenis Kulübü  yöneticileri başkan Haluk BOZDOĞAN’la  görüştüler ve belediye başkanı burayı almaktan vazgeçti.

Tarsus Belediye Başkanı DR. HALUK BOZDOĞAN, kısa sürede Tenis kulübünü 2 kez ziyaret etti. Birincisinde Tenis kulübü yöneticilerini kabul etti, sonrasında ise Tenis kulübündeki  turnuvanın kupa törenine katıldı..

Tenis kulübü ile ilgili olarak neden önce çıkış yazısı verildi, sonra vazgeçildi. Orasını bilemem..

Ama buna rağmen derim ki, başkanın Tenis kulübünü ziyaret etmesi ve sorunun ortadan kalkması güzel.

Konunun muhatabı Belediye Başkanıdır.  Yapılan en son uygulama güzeldir. Her şey böylece daha güzel olmuştur. Çünkü başkan Küslüğü sevmez.

ÖMER KURNAZ

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus şube başkanı ÖMER KURNAZ, dostluğa çok önem verir. Kendisi TÜED genel merkezi mali sekreteridir. İyi bir dosttur. Kurnaz, insanların iyi gününde de, kötü gününde de yanlarındadır.

Başkan bizim gazetenin 42. kuruluş yıldönümü nedeniyle geçen hafta Ankara’dan arayarak tebrik etmişti. Dün de yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek bir kez daha kutladı. Güzel bir ziyaret oldu, güzel sohbetlerde bulundu.

Ömer bey dostluğa çok önem veren bir hemşehrimiz. Ömer beyin bulunduğu mevkilere gelmek kolay değil. Kendisi  TÜED Tarsus Şube başkanlığının yanı sıra, birde Genel Merkezde Mali sekreterlik yapıyor. Bunlar basit ve kolay işler değil.

Tarsus’ta ve Türkiye’nin birçok yerinde ÖMER KURNAZ’ı çok seven ve tanıyan var. Kendisi gazetemizi ziyaretinin yanı sıra diğer kurum ve kuruluşları da ziyaret etti. Geçen aylarda yapılan TÜED Tarsus şube kongresine katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. Başkan, dün ziyaretlerini tamamlayıp Ankara’ya döndü.

Allah kendisine sağlık, sıhhat ve uzun ömürler versin.

FUAT TOGO

Tarsus’lu genç işadamlarından FUAT TOGO da gazetemizi ziyaret ederek  42. yılımızı kutladı. Güzel bir üslubu olan, sineğin kanadını dahi incitmeyen Fuat Togo, TSO’da ikinci başkan. Aynı zamanda Seher Kitabevi ve Kollektif şirketinin sahiplerinden olan genç işadamı TOGO, yazı ailemizle de uzun süre sohbet etti. Fuat beyin sohbetine doyum olmaz. Yaptıkları girişimleri anlatan Fuat kardeşimin anlattığı konular bir kent ve insanları için iyi. Haber niteliği taşıyan bu konuları ayrı bir haber olarak ileriki günlerde yapacağız. Gerek TSO 2. başkanı  olarak gerekse işadamı olarak birçok girişimlerin içinde olan FUAT TOGO kardeşimi kutluyorum. Kendisi ile senede 1-2 kez bir araya geliriz. Ama her gelişinde uzun süre sohbet ederiz.

 SELÇUK TOGO abimizden bize teberrik olan Fuat kardeşimi tebrik ediyorum. Bu arada her Cuma birbirimizi arayıp soran  SELÇUK TOGO’ya Allah sağlık ve sıhhat versin diyorum.   Selçuk abimizi de oğlu Fuat Toğo ile sohbetimizde konuştuk. Çünkü Selçuk Togo’dan bahsetmemek olmaz. Türkiye’nin her yerinden Tarsus’taki en bilinen adres olan Seher Kollektif şirketi sahiplerinden Selçuk Togo ve Oğlu Fuat Togo’ya sağlıklı nice yıllar diliyoruz. 42. yılımız nedeniyle bizlere yaptığı ziyaret nedeniyle Fuat Togo’ya da teşekkür ediyorum.

YILDIRIMLARIN DÜĞÜNÜ

Geçtiğimiz haftanın sonuydu. Şehrimizin tanınmış işadamlarından ALİ YILDIRIM’ın kızının düğünü vardı. Düğün Mersin Sultaşa’da yapıldı. Bizlerde davetli olarak o törene katıldık. Ali Yıldırım çok esprili ve tanınmış bir işadamı. Dostluğa çok önem veren biri. ALİ YILDIRIM ve hanımefendi eşi, düğün törenine gelen davetlileri kapıda karşıladı. Kendisini o gün çok mutlu ve keyifli gördüm. Ağabeyi MEHMET YILDIRIM ve kardeşi YEMLİHA YILDIRIM hep ayaktaydılar ve geleni karşıladılar.. Davetlilerden ilgilerini esirgemediler.  Tüm masaları tek tek gezerek  davetlilere HOŞ GELDİNİZ diyerek teşekkür ettiler.

Yıldırımların düğünü siyasi  kişileri de orada buluşturdu. Ak Parti grubu, CHP grubu ve diğer siyasi partilerden gruplar bu düğünde buluşmuştu.

En güzeli ise CHP Milletvekili Ali  MAHİR BAŞARIR,  CHP ilçe başkanı OZAN VARAL ve ekipleri orada mütevazi bir şekilde bulundular. Düğünü birlikte izlediler. Ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER de törene katılıp gençlerin nikahlarını kıydı. Çok güzel birde konuşma yaptı. Nikah şahitliklerini CHP’li milletvekili ALİ MAHİR BAŞARIR,  Mersin TSO Başkanı AYHAN KIZILTAN yaptılar. SEÇER, gelin ve damada espriler yaparak nikahı kıyarken, daha sonra milletvekili BAŞARIR ise nikah cüzdanlarını gençlere verdi.

Orada çok güzel bir tablo ile karşılaştık. Tarif edemem. Bizimde masamızda oda başkanları bulunuyordu. Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, Fotoğrafçılar Odası  Başkanı Cumali Taş, Tarsus’un göz doktorlarından MEHMET YUNUS SEVEN,   sevilen şahsiyetlerden  MUSTAFA  ERPOLAT, eski Emniyet müdürlerinden YAŞAR AKSOY,   YUSUF ÖZÜNLÜ,  işadamı İSKENDER IŞIK masamızdaydı.

Ali bey olsun, Mehmet Yıldırım, Hasan Yıldırım ve Yemliha Yıldırım olsun, damat olarak bulunan Zorbaz Otellerinin sahibi YÜKSEL ATUM olsun, bizlerden ilgilerini esirgemediler. Düğün sahipliğinin yanı sıra bize dostluktan dolayı yakın ilgi gösterdiler. Düğün çok güzel bir ortamda geçti. Allah gençleri bir yastıkta kocatsın. Allah herkesin evlatlarına böyle güzellikler yaşatsın.

ALİ YILDIRIM ve eşi, gelen tüm davetlilere yakın ilgi  gösterdiler. Düğün geç saatlere kadar devam ederken, davetliler giderken de Ali Yıldırım ve Yıldırım ailesi teşekkür ederek uğurladılar. Buda ayrı bir güzellikti.

Ben Yıldırım ailesine ve Damadın  ailesine sağlık ve mutluluklar diliyorum.

HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN.

xx

CHP’DEN

Tarsus İdmanyurdu eski başkanlarından SERHAT SERVET DÖVENCİ için partisinden yeni bir karar çıktı.

Dövenci aynı zamanda Mersin Akdeniz CHP belediye Meclis üyesi olarak seçilmişti. Uzun süredir CHP’li olan DÖVENCİ’ya partisi ara ara ihtarlar verdi. Hatta geçici olarak partisinden uzaklaştırma kararı verildi. Geçen gün ise mensubu bulunduğu CHP’den  kesin ihraç edildi. Şu anda Serhat Servet Dövenci , ihraca itiraz eder mi, etmez mi bilinmez. Ama Dövenci artık bağımsız olarak Mersin Büyük Şehir Belediye Meclis üyesi ve Akdeniz Belediye Meclisinde bağımsız olarak görev yapacak. Artık CHP ile ilişiği kesilmiştir. İleride ne olur bilemeyiz.

Büyük bir işadamı. Organize Sanayi Bölgesinde yüzlerce insan yanında çalışıyor. Geçen yıla karada TİY başkanıydı. Geçenlerde Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ile birlikte yemek yemişlerdi. Bundan sonra ne olur..

Bekleyip görelim..

Şimdilik bu kadar..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI