::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TİY ÜZERİNE BİRKAÇ SATIR

29 Mart 2021 Pazartesi 10:00

TFF 2. lig kırmızı grupta mücadele veren Tarsus İdmanyurdu’nda son 6 aydır önemli gelişmeler yaşanıyor.

1986 yılında kaçan birinci lig treninden sonra belediye dışında pek bir kimsenin sahip çıkmadığı Tarsus idmanyurdu, belediyelerin desteği ile bugünlere gelmiş bir kulüp.

Yıllardır, hem de 35 yıldır Erkut Kuzeyman gibi paralı ve Tarsus idmanyurdu sevdalısı bir başkan adayı arandı.

Ve o başkan adayı nihayet bulundu. Bu konuda en büyük öncülerden biri TİY TADER kurucu başkanı Özer Alp kardeşim oldu.  Tarsus’lu işadamı Şahin Kırbıyık ile görüşerek ve TİY başkanlığını önererek bu işe öncü oldu.

Böylece yaklaşık 5-6 aydır adı dillerde dolaşan Tarsus’lu işadamı Şahin Kırbıyık,  biraz sıkıntı yaşasa da sonunda muradına erdi ve Tarsus İdmanyurdu’na başkan  seçildi.

Kongrenin yapıldığı Nikah salonunda bende kongre günü hazır bulunup oyumu kullananlardandım.O gün yani 9 mart tarihindeki kongrede  içerde ve dışarıda heyecan hakimdi. İmzalar atıldı, kongre başladı, sonra tek liste ile seçime gidildi ve Şahin Kırbıyık başkan oldu. 35 yıl sonra Erkut Kuzeyman gibi gönüllü ve paralı bir başkan bulan Tarsus İdmanyurdu’nun geleceği parlak ve 100. yılda inşallah Tarsus İdmanyurdu’nu süper ligde görmek kısmet olur.

Sarı lacivertli camianın kuruluşunun 100. yılı öncesinde kolları sıvayan Şahin Kırbıyık , Kırbıyık Holdingin yönetim kurulu başkanı. Kendisi Antalya ve ilçelerinde fabrikalar kurmuş, otel almış. Velhasılı tanınmış ve zengin bir iş adamı. Düne kadar Antalya bölgesine yatırım yapmış, orada kazanmış, binlerce insana iş ve aş vermiş bir hemşehrimiz. 

Memleketi Tarsus’a olan vefa borcunu ödemek niyetiyle Tarsus’a gelen ve çok sevdiği spor camiasına katkı sunmaya hazır olan  Şahin Kırbıyık, kısa sürede taraftarın gönlünde taht kurdu. Konuyu kentin belediye başkanı Haluk Bozdoğan’a da iletti ve bu yönde çalışmalar yaptı.

“Amacım büyük Tarsus idmanyurdu..  Takımımızın kuruluşunun 100. yılı olan 2023’de bu takım en üst ligde olmalı. Yani benim  hedefim büyük, Tarsus İdmanyurdu’nun hedefi  büyük. Bunu el birliği ile başaracağız” diyen Şahin Kırbıyık,  kongrede üyelerin (delegelerin) büyük çoğunluğunun oylarıyla seçimden başkan olarak çıkmasının ardından kolları sıvadı.

Öyleki ilk olarak  Kırklarsırtı’ndaki tesisi elden geçirtti, yanına yeni bir Lokal ve  sosyal tesis yapımına başladı..

Bundan sonra taraftar, yönetim ve kenti yönetenlerin el birliği yapması ile inşallah Tarsus İdmanyurdu en üst lige adım adı çıkacaktır.  35 yıl sonra Erkut Kuzeyman gibi gönüllü ve paralı bir başkan bulan Tarsus İdmanyurdu’nun geleceği parlak ve 100. yılda inşallah Tarsus İdmanyurdu’nu süper ligde görmek kısmet olur.

Yeniden Bismillah diyerek yola daha bir şevke ve azimle çıkan Tarsus idmanyurdu’nun 23 Mart’taki 98. kuruluş yılını kutlarken 100. yılda Süper ligde kendimize yer bumlamazı temenni ediyor,  Tarsus idmanyurdu’nun başarısı için çalışan herkese selam,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI