::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TRAFİK CANAVARI

11 Mayıs 2017 Perşembe 12:13

Dün çok önemli bir toplantıya katıldım.

Ülkemizde her yıl Mayıs ayının  içinde kutlanan Trafik Haftasının bir yenisini daha kutlarken ilginç rakamlar ve bilgiler elde ettik.  06-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftasında konuşan gerek kaymakamımız Yüksel Ünal, gerekse Emniyet Müdürümüz Salim Çakan önemli ve yararlı bilgiler verdiler.

Emniyet Müdürü Salim Çakan ; Tarsus’ta ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azalması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söylerken “Trafikteki araç sayısı 100 binin üzerine çıkan kentimizde herkesin  kurallara uymasını istiyoruz. Herkesin  Karayolu ve Trafik Güvenliği Haftasını kutluyorum” diyerek temennilerini iletti.

Kaymakam Yüksel Ünal  ise her zamanki gibi yine veciz konuşmaları ile salonda bulunan herkesi aydınlattı.

Kaymakam Ünal kendisinin trafik konusunda yaptığı ve 9 ana başlık altında topladığı ilginç araştırmasını da konuklar ve öğrencilerle paylaştı.

EN BÜYÜK TERÖRİST TRAFİK CANAVARIDIR!

‘Geleceğin en büyük hukuku, Trafik hukukudur” diyerek önemli bir konunun altını çizen Kaymakam Ünal  “Dünyada en büyük terörist kimdir diye sorarsanız, bana göre bunun cevabı Trafik Canavarıdır.Terör  olayları ile trafik kazalarını mukayese edersek en fazla insan dünyada ve ülkemizde trafik kazalarında hayatlarını kaybediyor. Yani trafik terörü daha büyük bir tehlikedir. Rakamsal olarak konuya bakacak olursak,  terör olaylarında günde 2-3 kişi hayatını kaybederken, Trafik teröründe ise bazen 8-10 kişi, hatta 20 kişi hayatını kaybetmektedir. Yada başka bir deyişle dünyada trafik kaalarında  her dakika içinde birkaç insan ölüyor. Belkide bir saniyede bile bir insan ölmektedir. Bu da Tarafik teröründe her gün, her saat daha çok insanın can verdiğinin bir kanıtıdır.

Herkes trafuik kurallarına uyarsa kazalar azalır. Birde araç sürücülerinin bu işi iyi kavraması lazım. Ben kaza yapmam, ben iyi sürücüyüm demekle kazalardan kurtulamazsınız. Sizler iyi birir süürüccü olabilirsiniz, çok dikkatli araç kullanıyor olabilirsiniz. Ama karşınızdan gelen aracın sürücüsünün hata yapmayacağını garanti edemezsiniz. Siz ne kadar dikkatli olukrsanız olun, karşıdan gelenlerin hatası sizlerin kazaya karışmanıza neden olabiliyor. Bu nedenle trafik terörü ülkemizde  hergün onlarca kişi, dünyada yüzlerce kişinin canına mal olabiliyor.”

TRAFİK KAZASI DA BİR CİNAYETTİR

Yine dünkü toplantıda araştırmalarından bahseden kaymakam Yüksel Ünal, Trafik kazalarının bir nevi cinayet gibi ölümlere de yol açtığını belirterek “Trafikte cinayet sayılabilecek nedenler vardır. Bunların başında alkollü araç kullanmak geliyor. Alkollü kişi ne kadar usta bir süücü olursa olsun, kaza yapması kaçınılmazdır.

Yine ehliyeti olmayan kişilerin araç kullanarak trafiğe çıkması da yapacağı kazalarda hayatını kaybedecek kişileraçısından cinayettir. Birde bazı sürücülerin kendisine aşırı güveni var. Yani aşırı cesaretli. Siz kendinize güvenseniz de, cesaretli olsanız da   sizin bu dikkatenize karşın, karşıdang elen sürücünün dikkatsizliği kazaya neden olmakta, ölümlere davetiye çıkarmaktadır. Bu kişilerin yaptığı kazada hayatını kaybedenlerde  Trafik terörüne kurban gitmiş, bir cinayetle hayatını kaybetmiş oluyor.”

Öğrencilerin yazdığı birbirinden güzel şiirleri de dinledik Nikah salonunda.

Onların yaptıkları resimleri ve sloganlı trafik afişlerini izledik.

Onlarda ödülü hakettiler bu çabaları ile..

Törende konuşmalardan sonra şiir, resim dallarında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verilirken o öğrencilerin mutluluğu ve heyecanları görülmeye değerdi.

Yılın Trafik Polisi ve Jandarma Trafik ekibine ödülleri verildi. Ödülleri hakeden kişi, kurum ve öğrencileri tebrik ediyorum.

Herkese kazasız, belasız  günler temennni ediyorum.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI