::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

TREN YER ALTINDAN GİTMELİ

16 Mayıs 2016 Pazartesi 13:47

TREN YER ALTINDAN GİTMELİ

Geçen hafta gündemimiz Demiryolları idi.

Yani Demiryollarının yeni projesi..

Tarsus’u ikiye bölecek hatta tepki gösterdik. Bu sorunun çözümü için herkes elini taşın altına koymalı dedik.

Tarsus kent merkezinden treninin geçtiği yaklaşık 5 kilometrelik yer yerin altına alınmalı dedik.

Bu iş başına gelmeyenin hoşuna gelir.

Eğer Tren yolu yer altına alınmazsa orada büyük bir keşmekeşlik yaşayacağız.

 

TEŞEKKÜRLER

Ben Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yukarıdaki konuyla ilgili teşekkür ediyorum.

Kocamaz, bitazihi bu konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanı ile görüşmüş.

Kendisi Tarsus ve Mersin’i çok iyi bilir.

Bu nedenle trenin yer altından gitmesini önermiş, Tarsus ve Mersin’in coğrafi konumunu bizatihi anlatmış.

Bakan beyde  bu projenin çok külfet getireceğini söylemiş

Sonra da "Siz projeyi başlatın, biz gerekli desteği yaparız" demiş.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın bu  olumlu görüşüne aslında hepimiz destek olmalıyız.

Zaten konuya Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da vakıf... Can da tren yolunun yer altından geçmesini istedi ve önerdi.

Bakanlıklara bildirdi.      Tarsus Ticaret Odası başkanına, Borsa başkanına ve TAKİK’e de büyük görev düşüyor. Tüm sivil toplum örgütleri bu hususta Tarsus Belediyesine destek olmalı ve bu tren yolunun en az  5 km.lik bölümünün yer altına alınmasında el birliği yapmalı.

Kaldı ki bir de Mersin Büyükşehir  Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a da Can da bu görüşte. İleri de doğacak sıkıntıları şimdiden gördükleri için bu konuya sıcak bakıyorlar.

Ben başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

xxxxx

 

EY SİYASİLER

Tarsus tren hattı nedeniyle ikiye bölümünce Güney Tarsus-Kuzey Tarsus diye ikiye ayrılacak.

Özellikle Ak Partili milletvekillerine, il ve ilçe başkanına, CHP il ve ilçe başkanı ile milletvekillerine, MHP’nin ilçe başkanına ve milletvekillerine konuyu buradan hatırlatıyorum.

Mersin’in 11 milletvekili var. Bunlara hepimiz oy veriyoruz. Tarsus büyük bir kent ve bu konuda mağdur edilmemeli. Mersin’in 11 milletvekili bu konuda bir öneri hazırlayıp imza atsalar, bu konuyu TBMM kürsüsünde konuşsalar ve tren hattının yer altına alınması için gayret gösterseler sanırım olmayacak, yapılmayacak birşey değildir.

Bu 11 vekilden MHP li Tarsuslu Baki Şimşek sık sık TBMM de konuyu gündeme getiriyor. İnşallah Baki Bey, bu hususta da meclis kürsüsünden konuyu gündemle getirir ve diğer milletvekillerininde desteğini alarak bu sorunun çözümlenmesinde öncü olur. Ben Baki Şimşek beyin bu işe öncülük edip diğer vekil arkadaşlarının da desteğini alacağına candan inanıyorum.

Artı iktidar partisi milletvekili Tarsuslu Ali Cumhur Taşkın da bir Tarsuslu olarak bu olaya önem vereceğine inanıyoruz. Ali Cumhur bey, Baki Beyle kol kola bu Demiryolu konusunu gündeme getirin ve tarih yazın. Sizi Tarsus halkı ömür boyu unutmaz diyorum.

İnşallah iki Tarsuslu bu sorunu diğer vekillerin desteğini alarak parmak basarlar. Sözde Tarsusluyum diyen Serdal Kuyucuoğlu’nu da Tarsuslu olarak kabul edersek Tarsuslu üç  vekil var. Bunlardan beklentimiz büyük.

Fikri Sağlar’’da memleketi yakınen tanıyor. Diğer vekillerimizin de bu işe sıcak bakıp sorunu çözeceğine inanıyorum.

Yarın belki yarından da yakın yeni seçimler yapılabilir, sandık halkın önüne konabilir. Bu nedenle  ilk seçildiğinizde günkü gibi aktif olun ve Tarsus’u Güney-Kuzey diye bölünmekten kurtarın.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI