::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

TRT'NİN TARSUS NUSRAT PROJESİ

08 Kasım 2018 Perşembe 10:14

Geçen hafta idi. Tarsus’ta düzenlenen Gastroloji günlerine (Tarsus Lezzetleri etkinliğine)  katılım sağlamıştım.

Makam mevkiindeki Tarihi Kubat paşa Medresesi içindeki  lezzet standlarını gezerken takım elbiseli, kıravatlı bir beyefendi ile tanıştım. Ben elimi uzatıp adımı söyleyince, karşımdaki beyefendi de “Ben TRT Çukurova Bölge müdürü Sebahattin Kahraman” diye kendisini tanıttı. MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan da TRT Haber muhabiri olunca bize TRT’nin Gastroloji etkinliklerine gelip çekim yapacağını söylemişti. Bu bilgi ve ziyaret sırasında TRT Bölge müdürü Sebahattin beyle tanışma fırsatımız oldu.

Kendisine Tarsus’un bu güzelliklerini gerek TV olarak, gerekse Radyo olarak tanıttıkları için teşekkür ettim. Ayrıca Tarsus Ekspres gazetesinde muhabirlik ve yazarlık yaptığımı söyleyince “Yakup bey, sana güzel  bir haber vereyim” dedi.

Sonra yanındaki Mersin Üniversitesi Tarih Bölümünden Koray Gidirişoğlu ile tanıştım. Müdür bey,  Koray Gidirişoğlu’ndan birkaç  davetiye alıp bana da verdi. Baktım davetiyeye.. Bizim  Tarihi Nusrat Mayın gemisinde yapılacak bir etkinlikten bahsediyordu.

Üstelik Çanakkale Zaferinin 102. Yılı anısına TRT’nin Tarsus’a gelerek  9 Kasım 2018 Cuma günü  saat 19.00’dan itibaren bir canlı yayın yapacağını bildiriyordu.

TRT Çukurova Bölge müdürü Sebahattin Kahraman’ın uzattığı davetiyeye göz atmaya devam ettim.

“Bu harika bir haber müdürüm” dedim ve kendisine, ayrıca yakında tekrar Tarsus’a gelecek TRT ekibine teşekkür ettim.

Anlatmak istediğim konu Çanakkale Zaferinin 102. Yılı anısına düzenlenen gala gecesi ile ilgili.. TRT tarafından çekimi gerçekleştrilen “Çanakkale Savaşlarının 102. Yılında 102 Çanakkale Şehidi Torununu Çanakkale’de Şehit dedeleriyle Buluşturma Projesi’nin öyküsünü anlatan belgesel filmi “Aziz hatıralar”  ve TRT Müzik kanalında TRT sanatçıları tarafından icra edilecek olan “Çanakkale Kahramanlık Türküleri” “Gala  Gecesi” düzenleniyor.

Eski Çardak mevkiinde Nusrat Mayın Gemisinin bulunduğu Çanakkale parkında gerçekleştirilecek etkinliğe katılacaklara TRT tarafından bir de Çanakkale Destanını anlatan CD hediye edilecekmiş.

Çanakkale Destanı ve Çanakkale Türk insanının olmazsa olmazı, en değerli varlıklarından biridir. Bugünlerde Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılının  kutlanacak olması ve bir güzel etkinliğin Tarsus’ta  Kahraman Nusrat’ın huzurunda yapılacak olması beni çok mutlu etti, onurlandırdı, gururlandırdı.

Bu habere çok sevindim. Sizlerle paylaşmak istedim.

9 Kasım 2018 Cuma günü  saat 19.00’da Nusrat Mayın Gemisi önündeki etkinlikte buluşmak için şimdiden notlarınızı alın, başka kimselere randevu vermeyin.. Bu güzel ve anlamlı etkinliği kaçırmayın derim.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI