::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

ÜNAL'IN TAYİNİ

09 Ağustos 2019 Cuma 14:41

Türkiye Cumhuriyeti dahilinde tüm devlet memurları severek görev yaparlar.

Elbette, Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde devlet memuru görev yapar. Ama bazen zamansız  ve günü gelmemiş atamalarda o devlet memurunu sevenleri üzer.

Devlet memurunun görev yaptığı yerde başlattığı işleri bitirmeden tayininin çıkması ayrıca kendisini üzdüğü gibi vatandaşları da üzer.

Tarsus Kaymakamı YÜKSEL ÜNAL'ın tayini  biraz erken çıktı. Kendisini sevenler çoktur, o nedenle kendisini  sevenler üzüldü. Belki sevmeyeni de vardır, onlarda sevinmiştir.

Ama Devlet memuru olunca, tayin işiniz siyasetçinin iki dudağı arasındadır.

Devlet memuru olmanın kaderi de budur.

ÜNİVERSİTE KURULMASINDA

EMEĞİ VARDI

En çok hoşuma giden konulardan biri.

Kaymakam YÜKSEL ÜNAL Tarsus Üniversitesinin kurulması için çok emek verdi.Gerek vakıf yöneticileri, gerek  rektör  ile gerek Borsa ve Tarsus Ticaret ve Sanayi  Odası ile, STK'larla basınla çok diyaloglara girdi.

Bu çabalarını kimisi doğru anladı, kimisi yanlış anladı.

Belediyenin bağışladığı 260 dönüm arazinin bulunmasına bile Kaymakam Yüksel Ünal çok sevinmişti.

Tarsus'ta daha önce bir üniversite yoktu,  geçen yıl kurulması için Yüksel Ünal da çok gayret etti.

Bazı kişilerle bu konuda sert çıktığı, kimisiyle iyi ilişkiler kurduğu düşünülebilir. Üniversite için yer bulunması adına büyük çalışmalar yaparken aniden tayini çıktı. Yerine gelecek yeni kaymakam da inşallah bu çalışmaları tamamlar.

VAKIFI DÜZENE SOKTU

Kaymakam Yüksel Ünal  Tarsus'ta SYDV Vakfını düzene soktu.

Oranın eski düzenini bilenler bilir. Geçmişte  yardım verilmeyecek kişilere bile yardımlar verilirdi. Alımlar belli yerlerden yapılıyordu.

Kaymakam Yüksel Ünal, zorunlu alınacak  ürünler dışındaki alımları durdurdu. Kanun ve nizamlar çerçevesinde herkese yardım kuponları dağıtıldı.  Bu kuponu alan kişi, istediği yerden gidip fiş karşılığı yardım malzemesini aldı. Bunda başta Bakkallar ve Bayiler Odası başkanı ve üyeleri olmak üzere birçok  Oda başkanı sevindi. Ünal'dan önce belirli bir yerden ürünler alınıyordu. İhaleyi alan bir iki kişi memnun oluyordu, ama Kaymakam Yüksel Ünal yardım kuponu adı altında fişler dağıttı.  İsteyen istediği yerden ürününü aldı.Bu fiş olayına yeni gelecek kaymakamımızın da  olumlu bakacağına inanıyorum. Bakkallar Kasaplar Tuhafiyeciler Odalarının başkanları, bu fiş formülüne sahip çıkacaklarına ve devamını isteyeceklerine eminim. En önemli konu kaymakam, fakir fukaranın yardım olayına düzen getirdi.

Kimseye haksız kazanç sağlamadı. Yine kışlık kömür dağıtımına da düzen geldi.  Yakacak yardımı almaya hak kazananlara bu yardımlar bizzat kamyonlarla götürülüp evinin kapısına kadar bırakıldı. Kömür yardımı alamıyorum diyen kalmadı.

Vakıf Müdürü Ahmet Sarman da bu işi çok iyi takip etti. Kaymakam Yüksel Ünal'ın direktiflerine uydu. her şeyden evvel Müvetelli heyet doğru kararlara imza attı..

MÜFETTİŞLER

Vakfa müfettişler geldi.

Geçmişe dönük çok zimmetler çıkarıldı. Orasına girecek  değilim.

Müfettişler usulsüzlük veya hesapta açık bulduysa sorumlularına bunlar ödettirilir.

Kaymakam Yüksel Ünal, göreve geldiği yıldan bu yana 3 yıla yakın süredir çok güzel işler yaptı. Buradan Suriye'lisi de, yardıma muhtaç olanlarda yardımını aldı. Ünal, kimsenin kalbini kırmadı, kimseyi incitmedi. Bu nedenle tayini çıkan Kaymakam YÜKSEL ÜNAL beye tekrar teşekkür ediyorum.

KAPISI AÇIKTI

Kaymakam Yüksel Ünal'ın bir başka güzel uygulaması vardı.

Kim gitse  kapısı herkese açıktı. 400 bin nüfuslu şehirde tek başına bir kaymakam hizmet üretti. Yardımcısı bile olmayan bir ilçede kaymakamlık yapmak elbette kolay değil.  YÜKSEL ÜNAL'ın  kapısını vatandaşa açtı, vatandaşın derdini dinledi, kendisine whatsapp'tan gelen istek ve dilekleri de ilgili kurumlara bizzat vatandaş yanındayken iletti, cevabı gelenlere bunu bildirdi. Olumlu da olsa, olumsuz da olsa sorunların cevabı verildi.

Ünal, çok pratik ve hızlı çalışan biriydi.

O merhum Efsane vali Recep Yazıcıoğlu gibi mütevazi, üretken ve olabildiğince açık, hem millet hem devlet adamıydı...

ŞİKAYET EDENLER

Kaymakam YÜKSEL ÜNAL  hakkında şikayetçi olanlarda oldu.

Belki de bu şikayetler araştırılmadan, tayini çıkarıldı...Şikayet ve iftiralara kimse dayanamaz.

Bu kentte Ünal'ı niye şikayet edenler oldu?

Orasını bilenler biliyor.

Bence, Kaymakamı şikayet edenler hem hata yaptı, hem de bu kente yazık ettiler.

DÜRÜST BİR YÖNETİCİYDİ

Kaymakam beyin makamına 3 yılda 3 kez  veya 4  kez ancak gittim. Bunlarda da yazı ailemizle birlikte gittim. Onun haricinde hiç gitmedim. Sadece dışarıda açılışlarda kendisiyle karşılaştığımızda hal hatır sordum . Bunun dışında başka bir şey sormadım. Hatta sadece selamlaştığımız ve hal hatır sormadığımız günler bile oldu. Ben Kaymakam YÜKSEL ÜNAL'ın  dürüst bir yöneticimiz olduğuna inanıyorum. Yalana,dolana,hileye,hurdaya karşı büyük bir alerjisi vardı.Zaten Tarsus'ta göreve başladığı ilk günden itibaren öncelikle bu hususlara mercek tutup, önlem ve tedbirler almıştı.

Ben inanıyorum ki daha yapacak çok işi vardı.

Yakında gideceği yeni görev yeri olan Tokat Vali yardımcılığı görevinde de başarılar diliyorum. Yolun açık olsun diyorum.

Bu siyasettir, böyle şeyler her devlet memurunun başına gelir. Sen üzülme, yine her gittiğin yerde de başarıyla çalışacağına inanıyorum.

Yeni gelecek meslektaşın İzmir Torbalı'dan gelecek yeni kaymakamımıza da şimdiden hoş geldiniz diyoruz.İnşallah sizin bıraktığınız yerden devam eder.Zaten devletimizde devamlılık esastır.

Güle güle Kaymakam bey, güle güle.

Şimdiden Kurban bayramınızı da canı gönülden kutluyorum.                        xxx

BUGÜN CUMA. HERKESİN CUMASINI KUTLUYOR, HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI