::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ÜRETİCİ KADINLAR KOOPERATİFİ ÜYELERİ İLK SERGİLERİNİ AÇTI

17 Şubat 2020 Pazartesi 12:49

Tarsus Belediyesi'nin verdiği destekle 2019 yılı Ağustos ayında Tarsus Üretici Kadın Kooperatifi kuruldu.

Yıllardır değişik alanlarda el işlerini göz nuru emeklerini satabilmek ve gelir elde ederek aile bütçesine katkıda bulunabilmek amacında olan kadınlarımız için bu  atılım çok güzel ve yerinde bir çalışma olarak karşımıza çıktı.

Ben öncelikle bu  atılımı ve çalışmayı yapan, öncülük eden  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve eşi   Avukat Derya Özinç Bozdoğan hanımefendiye teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar yapılmayanı yapan ve gecikmiş bir organizasyonu yerel yönetimlere gelir gelmez hayata geçiren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Başkanı Haluk Bozdoğan, "Benim en çok hayalim, bu kentte gençlerimizin ve kadınlarımızın aile ekonomisine aktif olarak katkıda bulunmalarıdır"  diyerek böyle bir çalışmayı geçen yıl göreve geldiği Nisan ayından itibaren hayata geçirmeyi planlamıştı. Sonrasında Üretici Kadın Kooperatifi 2019 yılının Ağustos ayında kurularak faaliyete geçmişti.

 Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın eşi  Avukat Derya Özinç Bozdoğan ile Yasemin Kırğıl'ın girişimleri ve Tarsus Belediyesi'nin desteği ile kurularak faaliyete geçen Kooperatifin kuruluşunun üzerinden fazla bir zaman geçmedi.. 6 aylık bir emekleme dönemi geçiren  Kooperatifin  kurucu başkan Av. Derya Özinç Bozdoğan  gerçekten büyük çaba harcıyor.

Bozdoğan "Ürettiklerinizi belli bir anlamda kurumsallaştırmak adına kooperatifin şart olduğunu  biliyoruz.  Kurulacak kooperatiflerde belediyenin katkısı ve desteğiyle biz kadınlar birleşeceğiz ve ürettiklerimizi pazarlayarak aile ekonomimize katkı sağlayacağız. Bu faaliyeti, kurumsal bir yapı altında sürdüreceğimizden dolayı daha çok güçleneceğiz. Üretilen  ürünlerin  pazarlaması çok önemli. Kurumsallaştığınız zaman örneğin; Bursa'da veya Ankara'da bir festival düzenlenecek, aranızdan iğne oyası yapan arkadaşlarımızın iğne oyalarını alacağız. Belediyeler arasında iletişim kurarak orada satışı sağlanacak ve gelirinizi orada 2-3 katına çıkarma şansına sahip olacaksınız. Biz birlikte hareket ettiğimizde çok daha güzel şeyler üreteceğiz, çok daha başarılı çalışmalara imza atacağız ve kadının toplumdaki o acizliği, yalnızlığı ve bastırılmış çaresizliği ortadan kalkacak" derken kadınlarımıza cesaret ve güven aşılıyordu.

Bu projenin gerçekleşmesinde desteğini hiç esirgemeyen  Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise dayanışma, paylaşma ve üretmenin önemini vurguluyordu. Bozdoğan "Tabi dayanışmanın arkasına üretim ve daha sonra da bunu paylaşma ve kadınlarımızın her yerde söz sahibi olmaları bizim  çabamızdır. En çok iş yapan, en çok yorulan, en çok emek veren ev kadınlarıdır. Bu kooperatif olayında da bizim tek istediğimiz şu; ürettiğimiz her şeyin, alın terimizin, emeğimizin mutlaka karşılığını bulması, bunların katma değer ile taçlandırılması. Benim en çok hayalim, bu kentte gençlerimizin ve kadınlarımızın aile ekonomisine aktif olarak katkıda bulunmalarıdır. Bu kooperatif anlayışında kadınlarımızın mutlaka kazanmasını istiyorum. Belediye olarak da elimizden gelen her şeyi yapacağım"  diyerek desteğini açıkça ortaya koymuştu..

VE İLK SERGİ

Tarsus Üretici Kadın Kooperatifi  üyeleri 6 aylık bir çalışmayla birçok el emeği göz nuru ürün ürettiler. İğne oyası, el örgü işleri, yiyecekler, hediyelik eşyalar bunlardan bazıları. Ve bu ürünleri 13-14 Şubat günlerinde  Sevgililer günü  nedeniyle görücüye çıkardılar. Cumhuriyet alanında TEDAŞ binası önünde açılan ve iki gün açık kalan sergiye halkımız ve siyasiler, sevgililer  birbirini sevenler, el emeği göz nuruna emek ve önem verenler büyük ilgi gösterdiler. Sergi ve etkinlik çok da güzel oldu. Kadınlarımıza   güç, cesaret ve özgüven geldi.  Ne diyelim yolları açık olsun, Allah emeklerini zayi etmesin.

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI