::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

VATAN İÇİN CANINI VERENLER

13 Kasım 2018 Salı 18:15

Türk erkekleri için “Her Türk asker doğar” diye bir söz vardır.

Elbette bir askerin, polisin veya başka bir  kardeşimizin  vatan savunmasında görev yaparken  şehit olması kabul edilmesi gereken bir gerçek. Allahtan gelene boynumuz kıldan ince..

Geçen hafta Hakkari kırsalında meydana gelen mühimmat patlaması sonucu 7 askerimiz şehit olurken, ardından kasım ayının ilk haftası içinde iki şehit haberi daha geldi.

Önce Erdemli’li şehidimizin şehadete eriştiği duyuruldu. Şırnak’ta   teröristlerce yola yerleştirilen (Eyp) el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Erdemlili  Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan şehitlik mertebesine ulaştı. Şırnak’ın

Görmeç köyü kırsalında, 23. Piyade Tümen Komutanlığınca gerçekleştirilen,

Şehit Muhabere Yüzbaşı İlker Acar Operasyonunda, Gabar Dağı Geverkaya Tepe

bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından daha önceden yerleştirilen   el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 1 asker

yaralandı. Operasyonda şehit düşen askerlerden biri olan  Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın Erdemli ilçesine bağlı Esenpınar’dan olduğu haberi ulaştı.

Bu acı haber,  hepimizi üzüntüye boğarken ikinci bir vefat haberi geldi. Bu kez Tarsus’lu bir hemşehrimizin asker olan oğlu hayata gözlerini yummuştu.

Aslen Tarsuslu olup Tekirdağ Hayrabolu ilçesinde görevli  olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Hoş’un vefat haberi ulaştı Tarsus’taki ailesine..

Gencecik bir vatan evladı daha, bu vatan uğruna üstlendiği görev sırasında hayata gözlerini yumdu.

İlkokul arkadaşım  (Yaşar) Duran Hoş ile eşi Rukiye Hoş’un oğlu olan, aynı zamanda Yenimahalle’den eski komşumuz olan  Mustafa Hoş’un  vefatı herkesi olduğu gibi bizleri de derin üzüntüye boğdu.

Askerimize son görevimizi yapmak için cenaze namazını kılmak üzere dün öğlen Ulu Cami’deydik.

Burada  öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Askerimizin cenazesi  Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Jandarma Karakol Komutanlığında görev yapan Uzman Çavuş Mustafa Hoş’un (24) cenaze törenine katılanların tamamına yakını gözyaşlarına hakim olamazken, herkes ellerini açtı dualar etti, Fatihalar okudu.

Aynı gün Mersin bölgesinde iki ayrı askerimizin ebediyete intikal etmesi nedeniyle cenaze törenleri olması, ister istemez Tarsus’a bazı protokol mensuplarının gelmesine mani oldu. Ancak Şehidimizin evinin bulunduğu Yenimahalle ile Ergenokon mahallelerinden geçişinde  halk cadde ve kaldırımlara çıkarak saygı duruşunda bulunması anlamlıydı.

Duran ve Rukiye Hoş çiftinin oğulları olan Mustafa Hoş, 2017 Ağustosunda mezun olarak Jandarma Uzman Çavuş olarak göreve başlamış bir askerimiz olarak dün ebediyeye intikal etmesi nedeniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Vefat edenin bir asker olması nedeniyle devlet töreni yapılırken, ben askerimizin Tarsus şehitliğinde toprağa verilmesini beklerdim.

Çünkü görevi başında iken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayata gözlerini yuman bu vatan evladı da diğer asker ve polislerimiz gibi vatan savunması, halkımızın  can ve mal güvenliği için görev yapıyordu.

Bence bu statüde görev yapanların hangi şekilde olursa olsun vefatı halinde şehit muamelesi görmezi lazım.

Gerek geçen hafta Hakkari’de, gerek, son iki üç gündür vefat eden, şehit düşen tüm asker ve polislerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanlarının cennet olmasını niyaz ediyorum.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI