::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Can ERDOĞAN Ahmet Can ERDOĞAN

YARENLİK ALANINA DÜZEN ŞART

07 Aralık 2020 Pazartesi 14:42

Dönemin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz döneminde bir yaşam alanı olarak hayata geçirilen Yarenlik alanı bugün maalesef amacından çıkmış gibi gözüküyor.

Bugün gelinen noktada tam bir arabesk görüntü var...Giden herkes görür...Bizim gördüğümüzü ve gazetemizde geçen gün manşetten verdiklerimizi ...ulusal basında  görmüş olacak ki Sabah Gazetesi de bu konuya dikkat çekilmiş...

Kesinlikle buraya bir düzen şart...Yarenlik Alanını adını gölgelemeyecek şekilde yeniden bir düzenleme yapılmalı... bazı olumsuzluklardan arındırılmalı... Tarsus'u bir ev olarak kabul edersek ,şehre dışardan gelen insanlar için Yarenlik alanı Tarsus'un misafir odasıdır. Dolayısıyla bir tertip düzen olmalı....

Dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki alanı  bir daha gözden geçirerek araç trafiğine açma dahil tüm seçenekleri masaya yatırmalı... (Araç trafiğine kapalı deniyor ama motosiklet ve bisikletliler alanda cirit atıyor)...Gerekirse araç  trafiğine  açılması için bir anket yapılmalı...Çünkü Tarsus'ta ciddi bir trafik sorunu da var.

Unutmadan Yarenlik alanı dışındaki bazı esnaf kesimi  kalabalığın Yarenlik alanında toplandığını belirterek, bunun kendileri içinde bir haksız rekabet oluşturduğunu belirtiyorlar.

Düzenlemede bu konuda  dikkate alınmalı!...

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI