::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

YAŞLILARA SAYGI, TEMİZ EVİM PROJESİ

13 Şubat 2018 Salı 09:18

Bugünlerde Tarsus’ta yine güzel bir projeye imza atılıyor.

Proje devletimizin sosyal devlet anlayışına uygun,  özellikle yaşlı ve kimsesiz insanları kapsamakta.

Yaşlı olup tamamına yakın, ya tek başına yaşayan, yada çocuklarının, akrabalarının bakmadığı insanlar.

Sizler birer ana baba olarak dünyaya getirip baktığımız, büyütüp vatana millete yararlı birer insan olarak yetiştirdiğiniz çocuklarınızın özellikle evlendikten sonra, ayrı bir yuva kurmasıyla, yani yuvadan uçmasıyla tek başınıza kalıyorsunuz. Karı koca sağ bile olsa, yaşınız 75;80’i bulduğu zaman eliniz ayağınız eskisi gibi iş görmüyor. O nedenle mutlaka bir yardımcıya, yardım eline ihtiyaç duyuyorsunuz.

İşte yaşlılarımıza kendi yakınları bile sahip çıkmadığı anlarda o kişilere devletin şefkatli kolları uzatılıyor.

Bu projeyi Tarsus İlçe Sağlık müdürü Füsun Kaleli hanım, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal’ın ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Vakfı  müdürü Ahmet Sarman’ın da desteklerini alarak  hayata geçirir.

Buna benzer bir proje geçtiğimiz yıllarda da  uygulanmaktaydı. Şimdilerde amacı aynı ismi değişik olan kısaca YASTEP diye adlandırılan   “YAŞLILARA SAYGI, TEMİZ EVİM PROJESİ”  diye yenilenen ve çok yararlı bir proje başlatıldı.

İlçe Sağlık Müdürü  Füsun Hanım’ın büyük emeklerle ve  Ünal ile Sarman’ında desteklerini alarak gerçekleştirdiği bu projenin nasıl uygulandığını ve neler yapıldığını görmek için geçen gün Reşadiye mahallesindeki bir eve misafir oldum.

Projeden yararlanan şahsı ayrıca Tarsus kaymakamı Yüksel Ünal’da ziyaret etmekteydi. Bu  projeden yararlanan Reşadiye mahallesindeki bir evde tek başına yaşayan yaşlı şahıs Mehmet Uygun’u ziyaret eden Ünal çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Ahmet Sarman da hazır bulundular.

Reşadiye mahallesinde 3053 sokak no 7 adresinde tek başına ikamet eden   Mehmet Uygur adlı yaşlı şahsın evini  YASTEP Proje ekibi  bir güzel temizlemiş.

Ekipteki arkadaşlar genç ve düzgün giyimli.. 4 kişilik ekip ev temizliğinin yanı sıra, çamaşır, bulaşık temizliği  yapmışlar.

Ayrıca Mehmet beyin birde   traşı yapılmış.. Uzayan saçı ve sakalları kesilmiş.   Bu hizmet kuaförler tarafından yaşlı kadınlara da istekte bulunmaları halinde veriliyor.

Yani yaşlı ve yardıma muhtaç kişilerin evi, yatakları, mutfakları temizleniyor. Çamaşır ve bulaşıkları yıkanıyor. Saç ve sakal tıraşına kadar kişiler temizliklerine yardım ediliyor. Haftada bir gün yapılan temizlik ve genel bakım hizmetlerinden kentimiz genelinde 220 kişi yararlanıyor.

Yine  kimsesi olmayan, yardıma muhtaç ve kendi ev ve bakım işlerini yürütemeyen insanlarında tesbitine devam ediliyor. Bu konuda sanırım en iyi ve kesin bilgi mahalle muhtarlarından gelecektir. Kapanan 5 beldesi ve 129 köyü ile kent merkezindeki mahalleleri ile birlikte toplam 179 mahalleye bu güzel ve anlamlı hizmet verilmeye başlanmış.

Önceleri  kent merkezinde başlatılan uygulama ile artık köylerdeki  yaşlı ve yardıma muhtaç insanlarda bu güzel yardım hizmetinden yararlanır oldular.

Göreve geldiği günden bu yana sürekli olarak Tarsus ve Tarsus’ta yaşayanların yararına ve menfaatine olan projeler üreten Kaymakam Yüksel Ünal beyin YASTEP projesine de tam destek vermesi bizleri ve yaşlı insanları, muhtarları, sivil toplum kuruluşlarını memnun etmektedir.

Bu nedenle ben bizzat görüp tanık olduğum bu önemli projeyi destekliyorum.

Tarsus’ta  bu ulvi görevi yerine getirenlere maddi ve manevi destek olan kaymakamımız Yüksel Ünal’a teşekkür ediyorum.

Projenin fikir annesi olan Doktor Füsun Kaleli’ye, ayrıca bu projenin  maddi kaynağının aktarılmasında öncü olan Tarsus  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Ahmet Sarman’a en kalbi şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Yaşlılara saygı ve temiz evim projesi ile artık yaşlılarımızın gönlü rahat..

Huzuru ve neşesi yerinde..
Yarınlara kara gözlükle değil,  daha mutlu ve umutlu bakıyorlar.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI