::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

YENİ ADLİYEMİZDE YENİLİKLER

16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:56

Geçtiğimiz gündü Yeni Tarsus Adliyesinde idim.

Burada Türkiye'de 37 tane açılmış olan ve şehrimizde 38. sinin açılışı yapılan Yeni İcra dairesi modelinin açılış  törendeydik..

Bu modern icra dairesinin açılması Cumhuriyet başsavcımız MEHMET SABRİ KILIÇ'ın gayretleri, devletimizin desteği ile oldu.

Bizde davete icabet ettik. Önce Yeni İcra Dairesi modeli ile ilgili konferans salonunda avukatlara  ve icra memurlarına bu konuda  bilgi verildi.

Bundan böyle 1. İcra, 2. İcra diye bir tabir kalmadı, sadece İcra dairesi ibaresi konuşulacak.

Bu konuda Adalet Bakanlığı personel dairesi müdür muavini bilgiler verdi.

Verilen bilgiler o kadar doyurucu idi ki, bizlerde yararlandık.

XXX

Daha sonra aşağıda birinci katta İcra Dairesinin açılışına katıldık.

Ankara'dan gelen misafirler, bölgemizden gelen misafirler, Tarsus kaymakamı YÜKSEL ÜNAL, Tarsus belediye başkanı ŞEVKET CAN ve diğer protokol mensupları hazır bulundu.

Açış konuşmasını Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç yaptı. Kılıç “Böyle güzel bir icra dairesini Tarsus'a kazandıran Adalet bakanlığına ve genel müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Sonra  Ankara'dan gelen konuklar konuştu.

Kaymakam YÜKSEL ÜNAL da iyi dileklerini belirtti.

BEN ÖNCELİKLE “ALLAH KİMSEYİ İCRAYA DÜŞÜRMESİN” DİYORUM.

Bundan böyle icra dairesine kimse girip gelişi güzel dosya karıştıramayacak.  Herkes için bankolar  yapılmış. Herkese burada görevli  istediği dosyayı verecek ve karışıklıklar önlenecek.

Tarsus'ta 38.si açılan Modern icra dairesini gidip görmeniz lazım. Tarsus'ta böyle modernize olmuş dairelere hep ihtiyacımız var.

Bu güzel çalışmada BAŞSAVCI KILIÇ büyük katkısı var. BAŞSAVCI KILIÇ'ın tatlı dili, güler yüzü ile gelen konuklarla yakından ilgilenmesi de çok güzeldi. Kendisine bu güzel ve örnek misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

Burada Avukatlarımıza çok güzel bir hizmet sunulmuş ve kolaylıklar sağlanmıştır.

Onlarda  Baro temsilcisi de buradaydı ve güzel hizmetin açışında hazır bulundular.

Ankara'dan gelen heyet de Tarsus'tan olumlu  düşüncelerle ayrıldılar.

BAŞSAVCIMIZIN HİZMET AŞKI

Ben Cumhuriyet başsavcımız MEHMET SABRİ KILIÇ'ı kutluyorum. Kendisi hiç boş durmuyor.  Kılıç konuşmasında “10 bin kişilik yeni cezaevinde bir camimiz yok. Bu eksikliği gidereceğiz. Bu konuda belediye başkanı sayın ŞEVKET CAN beyle görüştük. Buraya devletimizin de belediyenin de katkısı olacaktır. 10 bin kişinin bulunduğu cezaevi yerleşkesi ve çevresinde  bir cami gerekli. Bu eksikliği gidermek için çalışıyoruz. Yakın zamanda bu caminin temelini atacağız” diyor.

Burada hazır bulunan herkes Cumhuriyet başsavcımız  KILIÇ'ın konuşmasına ilgi gösterdi. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapacağını söyledi. Kılıç da herkese teşekkür etti.

10 bin kişilik cezaevinin yanında birde cami bulunması  elbette gerekli.

YİNE BU HUSUSTA EN BÜYÜK  GÖREV TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ŞEVKET CAN'A DÜŞÜYOR.

Kendisi de bu konuda desteklerini esirgemeyecektir.BAŞSAVCI KILIÇ, cezaevindeki  tutuklu ve hükümlülerin sağlığı ile de ilgileniyor. Bazı girişimlerde bulunan Kılıç, buraya iki doktorun gönderilmesini sağladı. Acil yataklı hasta olmaz ise mahkumların muayeneleri cezaevinde yapılacak. Şu anda iki doktor burada görev yapmaya başladı. Bu da tabi idarenin, Cumhuriyet başsavcımız  Kılıç'ın gayretleri ile  oldu. Bu da güzel bir hizmet. Hasta olanların daha rahat ve kolay sağlık hizmeti alması sağlanacaktır.

Bu nedenle Adaletin temsilcisi  Cumhuriyet başsavcımız MEHMET SABRİ KILIÇ'ı kutluyorum. Ayrıca tüm hakimleri, savcıları ve Adliye personelini kutluyorum.

İyi ki varsınız sayın savcım.

MEHMET YUNUS SEVEN

Tarsus'ta Maya Göz Hastanesi sahiplerinden göz doktoru ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olan DR. MEHMET YUNUS SEVEN  ile görüştüm.

Kendisi siyasi görüş olarak MHP'lidir. Partilileri ve kendisini sevenler “Mehmet bey neden milletvekili aday adayı olmadınız” diye sormuşlar. Bunun üzerine MEHMET YUNUS SEVEN gazetemizi ziyaret etti.

Şahsımla görüştü ve bana “Mustafa bey bizi sevenler, partililerimiz bana  büyük teveccüh göstererek milletvekilliği aday adayı olmam için ısrar etmekteler.Kendilerine teşekkür ediyorum.

Ama ben bu dönem milletvekilliği düşünmüyorum.İlgi gösteren ve beni arayan tüm eş dost ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Böylece sayın Seven, beklenen bir konuya açıklık getirmiş oldu.

MEHMET YUNUS SEVEN bu dönem böyle bir niyetinin olmadığını açık açık deklare etmiş oldu.

Biz de kendisini daha iyi yerlerde görmek istiyoruz ve yaşamında politik hayatında başarılar diliyoruz.Sanırım zamanı gelince kendisi de bu hususta gerekeni yapacaktır.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI