::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

YEREL GAZETELER KENTİN AYNASIDIR

03 Nisan 2020 Cuma 07:25

2019 yılı Aralık ayının 12’si idi.

O zaman Çin’in Wuhan kentinde bir virüs çıktığını  okumuştuk haberlerde. TV kanallarında dinlemiş ve izlemiştik. O zaman ortaya çıkan ve sonradan adına  koronavirüs denilen illetin bu kadar büyüyeceğini, hatta taa Çin’den  güzel ülkemiz Türkiye’ye kadar geleceğini,  hatta ülkemizde yüzlerce insanın canını alacağını hiç aklımıza getirmemiştik.

Oysa değişik tarihlerde çeşitli isimler altında bu virüs belası dünyayı sürekli tehdit etmiş, canlar almış. Ama insandaki balık hafızası gibi bir şey. Dün başımıza gelenleri çabucak unutuyoruz.

Ama teknoloji ve ulaşımda çağ atladığımız 2020 yılında iyilik de, kötülük de, musibette, virüs de ışık hızıyla yayılarak dünyanın dört bir yanına ulaşabiliyor. Aynı şu an ülkemizin hatta kentimizin başına musallat olduğu gibi.

Tüm dünyayı saran ve insanlığın korkulu  rüyası haline gelen koronavirüs ülkemizde ve

Tarsus’ta da  etkisini gösterince yerel basın  zor durumda kaldı. Konuyu Basın İlan Kurumu, Valilik, kaymakamlık gibi birimlere bildirerek yerel basının ayakta kalması adına bazı tedbirler alınması gerekliydi. Bu bunun sonucunda yapılan toplantılar ve görüşmeler ertesinde İlimiz Mersin’de ve  kentimiz Tarsus’ta yerel gazetelerin belli aralıklarla yayınına devam etmesi  kararlaştırıldı..

Sonuçta bu alanda ilk adım atıldı. 30 Mart 2020 tarihi itibari ile Tarsus’ta yayınlanan ve resmi ilan alan gazetelerimizden  Tarsus Ekspres, Yenises ve Yeni Doğuş Gazetelerinin dönüşümlü olarak  haftada 6 gün içinde 2’şer gün yayın yapması kararlaştırıldı. Bunun ilk uygulaması olarak Pazartesi günü Ekspres ve Yenises yayınlandı. Sonraki günler içinde  Çarşamba günleri Yenises ve Yeni Doğuş,  Cuma günleri de Ekspres ve yeni Doğuş gazeteleri  yayınlanacak. İlk etapta alınan bu karar gereği  hem gazetelerin zararı asgariye indirilmiş olacak, hem Koranavirüs salgınına karşı tedbir alınacak, hem de birçok işyerinin kapalı olduğu düşünülürse, tasarruf sağlanmış olacak. Gazetemizin yayında olduğu 40 yıllık süreçte yaşanan bu ilk karşısında okuyucularımızın anlayışlı olacağına ve yerel basına desteklerini devam ettireceklerine olan inancımız tamdır.

Yine Tarsus’ta yayınlanan Akdeniz Gazetesi  de ‘’ Yaşanan bu süreçten dolayı basılı gazetemizin yayınına bir süreliğine de olsa ara vermek zorunda kaldık.’ diye açıklama yaparak internetten yayınlarına devam edeceğini duyurdu. Salı ve Cuma  günleri çıkan Akdeniz 27 Mart 2020  Cuma gününden itibaren yayınına ara verdi. Yine haftalık gazetelerimiz basılı gazete yerine internet yayıncılığı ile yayınlarına devam edecekler.

Elbette çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hem sağlığımızı koruma , hem de ekonomik olarak kötü durumlara düşmeme adına alınan bu kararların ileriki günlerde ayakta kalmamızı sağlayacağı inancıyla yolumuza devam ediyoruz.

Unutmayın.. Yerel gazeteler yayınlandıkları kentin sesi, gözü, dili, kulağıdır. Aynasıdır.. Bu zor ve tehlikeli günleri en kısa zamanda atlatarak eskisi gibi sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı günlere dönmek dileğiyle..

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI