::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

YEŞİLAY HAFTASI

14 Mart 2018 Çarşamba 09:17

Ülkemizde savaş yıllarında 1920 de kurulmuş dünyada birçok ülkede benzeri yokken şimdi 36 yabancı devlette kurulmasına öncülük eden  bir kuruluşumuz var.

Yeşil ay iyi ki var.

Ülkemizde de 110 şubede faaliyetini sürdüren  Yeşilay'ın çalışma alanı dikkatimizi çekti.

Sigara, alkol, kumar, bali çekimi..

Ve teknoloji bağımlılığına da savaş açmış. Bu çalışmalar insanın ruhunu özgürleştirmedir.

Yıllardır, sigaranın öldürücü olduğunu kumarın ocak söndürdüğünü, içkinin yuvalar yıktığına şahit olduk.

Şimdi teknoloji bağımlılığı ile mücadele başlatmışlar.

Bu konuda çok dertli bir yaşlı kadın komşum var.Birkaç yıl önce vefat eden kızının oğlunu evinde el bebek gül bebek besliyor.

Çocuk teknolojiye öyle müptela ki. Sabahlara kadar bilgisayarın başında oturuyor. Beslenmeyi bile unutmuş. Askere bile almıyorlar genci, çünkü çok zayıf ve vücudu yetersiz.

Yine bir başka anne. O da bana bali çeken oğlunu anlatmıştı. Kendisi eski bir milletvekilimizin de yakını olur.

O annenin anlattıkları hiç aklımdan gitmez.

O anne bana geldi, ağlayarak derdini anlattı.

“Mehmet  abi, benim bir oğlum var, bali çekiyor. Bali çekince kendinden geçiyor beni de babasını da dövüyor, baş edemiyoruz. Bana yardım et” dedi.

Bende “Size nasıl yardımcı olabilirim” diye sordum.

O anne “Bu konuyu kaymakam beye ilet. O zaman belki kaymakam bey tedavisine yardımcı olabilir” demişti.Bende kurumu devrin kaymakamına iletti. Bunun üzerine kaymakam bey bana cevap verdi.

“Mehmet bey o aileyi ve o genci biliyoruz. Bizim yapabilecek bir şeyimiz yok. Tek yapılacak şey, o gencin Ruh sağlığı hastanesine gönderilmesidir”Bu sözler beni umutsuzluğa sevketti.Yani çaresizlik vardı.Ama şimdi bağımlılar dünyası bir kitap bastırdı. Bunu herkese dağıttı. Bizde çalışmalarını ulusal bazsına taşıdık.Sayın kaymakam ve Yeşilay Derneğinin beraber çalışarak çok etkili olmalarını dileriz.Olay bir felaket halini almış.Sigara içimi 15 yaşına kadar inmiş.Uyuşturucu kullanımı artmış, yine kullanım yaşı inmiş. Bu nedenle Yeşilay Derneği mutlaka destek olmalı, bizlerinde.

Bu savaşta yine şanslıyız.

Sayın cumhurbaşkanımızın bu mücadeledeki desteği çok.

Yine isterdim ki Yeşilay Haftasında bilboardlara bu konuya uyarı afişleri asılsın.

Diyeceğim ve söyleyeceği çok. Ama ben gencecik oğlumu sigaradan dolayı erken kaybettim.

Bu acıdan sonra  annesini de (yani eşimi) kaybettim.Bu ülke veremi, sıtmayı, trahomu nasıl bitirdiyse bir gün gelecek kumarı alkolü, baliyi, uyuşturucuyu da bitirecektir.İnşallah teknolojik bağımlılığı da bir gün ya azaltırız, yada bitiririz.Diyeceğim. Her vatandaş, Yeşilay Derneğinin doğal üyesidir.

 Bu derneğin mücadelesinde yardımcı olmalıyız. Çünkü hepimizin çocukları var, bunlar tehdit altında. Çocuklarımıza sahip çıkarken Yeşilay Derneğine de sahip çıkıp çalışmalarını desteklemeliyiz.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI