::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

YİĞİDİM ASLANIM ŞEHİDİM BURDA YATIYOR

18 Nisan 2019 Perşembe 09:05

14-20 Nisan tarihleri Şehitler Haftası olarak kutlanır.

Osmanlı’dan günümüze, Türkiye’nin kurtuluşuna giden Kurtuluş savaşından bugüne binlerce şehit vermişiz. Bu topraklar bugün  Türkiye cumhuriyeti Devleti, yani Vatan toprağı ise bu Şehitlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Savaş bitip bu kez terörün yaşandığı 1980 önce sağ sol olaylarından sonra bu kez terör örgütlerini başımıza bela eden dış güçlerin  emellerine ulaşmamaları içinde yine binlerce şehit vermişiz.

Türkiye yıllardır terörden ve bazı  dış mihrakların iç karışıklık çıkartma gayretlerinden dolayı sıkıntı yaşadı. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak, halkın rahat ve huzuru, asayişin sağlanması çalışmaları sırasında birçok askerimiz ve polisimiz şehit düştü..

Çok şükür son  bir yıla yakındır Tarsuslu  şehit haberleri gelmez oldu.  Ama tam bu yazıyı yazarken Mersin ili bir evladını daha şehit verdi. Dün şehit haberi ile sarsıldık. Mersinli Jandarma Astsubay Hakan Akkaya İzmir Foça’da görevi başında şehit düştü. Şehidimizin acılı ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Şöyle  bir geriye dönüp baktığımızda Türkiye genelinde binlerce şehit verilmişken, Tarsus’ta da son 30 yılda nerdeyse yüze yakın şehit vermişiz.

Bu şehitlerimizin mezarları değişik değişik yerlerde.. Kimisi Şehir mezarlığında, kimisi kent merkezindeki Şehitler abidesinde, kimisi ise doğup büyüdükleri köylerinin mezarlıklarında..

1955 yılında kentimizin Toros mevkiinde Atatürk ilkokulu yanında yaptırılan Şehitler Abidesinde şu anda 25’den fazla  şehidimiz yatıyor.

Burası yıllardır şehitlik olarak kullanılırken 1990’lı yıllarda bir askerimizin şehit edilmesinden sonra buraya defin işlemleri başlamış.

Her gün önünden geçerken dua ettiğim bu şehitliği özellikle dini bayramlarda olsun, Tarsus’un Kurtuluş bayramlarında, Çanakkale Zaferinin yıldönümünde  olsun yine ziyaret ederiz.

Bayramlarda da yine protokol bayramlaşmasında  burası ziyaret edilir..

Geçtiğimiz Cuma günü şehitliği baştan sona her karışını adım adım gezdim. Burada yatanlara teker teker dua ettim. Künyelerini okudum. Bu şehitlerimizin kimisi Hakkari Dağlıca’da, kimisi Diyarbakır merkezde ve ilçelerinde,  kimisi Mardin Midyad’da, kimisi Tunceli Abanoz’da, Tokat Niksar’da, Kuzey Irak Sınırında, Hakkari Şemdinli’de ve hatta Osmaniye merkezde görevi başında şehit olmuştu..

Bunların dışında kalan diğer şehit asker ve polislerimize de Tarsus’tan dualarımızı gönderdik. Burada en dikkatimizi çeken konulara gelince..

Birincisi Şehit Jan. Ast.Sb. Çavuş Umut Sami Şensoy’un mezar taşındaki yazı..

“Eğilmez başın gibi/ Gökler bulutlu oğlum.

Dağlar yoldaşın gibi/ Sana ne mutlu oğlum.

Ekmek kadar temiz/ Su gibi aydın

Yiğidim aslanım/ Burda yatıyor..”

İkincisi ise  şehitliğe gelen bir ana babanın evlatlarına  dua ederken sarf ettikleri sözleri..

“Ey oğul.. Her  zaman sen gelirdin bizim elimizi öpmeye..

Artık her cuma biz geliyoruz seni görmeye..”

Bugün Tarsus’ta şehit sayısı 73 kişi.. Tabi Osmanlı ve Kurtuluş savaşı dönemlerinde, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de de şehitlerimiz var. Ama  Cumhuriyet dönemindeki şehitlerimizin sayısı 73.. Onları ve ailelerini de unutmuyoruz. Şehitler haftasında birer fatiha gönderiyoruz.

Bu vatan için canını feda eden tüm Şehitlerimizin Ruhu Şad, mekanları cennet olsun..

Sizlerde Şehitler haftasında şehitlerimize dua göndermeyi unutmayın.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI