::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

ZİYARETİMİZE GELENLER

29 Eylül 2021 Çarşamba 09:23

Gazetemizin kuruluşunun 42. yılını kutlamaya gelen ziyaretçilerimiz sağ olsunlar bizi unutmuyorlar. Bizi  derken daha doğrusu  Tarsus Ekspres gazetemizi ziyaret ediyorlar. “Kolay değil, bir müesseseyi 42 yıl ayakta tutmak ve yaşatmak kolay değil” diyorlar.

Siyasiler, okurlarımız, bazı oda başkanları hariç  geldi, bizi kutladı.  Bazı oda başkanlarından gelmeyenlerde oldu.  Burnu kaf dağında olanlar gelmedi. Bazı başkanlara  adam da basında gerekmez misali gelmezler.  Oysa bir ton yapılacak yazılacak konuları var.

Ama neyse! Bu konu böyle kısa kalsın şimdilik..

İL KONUSU

Tarsus’un en önemli konularından birini sık sık konuşuyoruz.Okur ve dostlarımız ”Mustafa bey sizde yıllardır bu sorunun üzerinde duruyorsunuz. Tarsus’u nasıl il yaptırırız” diyorlar. Ortak düşüncemiz ve kanımız üzerine sohbetimizde “İnşallah Tarsus il olacaktır” düşüncesinde birleşiyoruz.

Okurlarımız “ Mustafa bey. Bu işe de siz öncü olun.. Sürekli yazıyorsunuz, proğramlarınızda söylüyorsunuz ama hala bir sonuca varamadık. Bu kentin il hakkı verilmelidir” diyor. Okuyucularımıza hak verirken sonuç olarak hala il olamamanın ızdırabını yaşıyoruz.

Hakikaten böyle.

TEKRAR EDİYORUZ

Daha önce en az 10 kez yazdık.Yine hatırlatıyoruz.Tarsus’ta Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası,  Tarsus Ziraat Odası ve biz büyüğüz diyen STK başkanları .. Artık büyüklüğünüzü gösterin. Birlikte Ankara’nın yolunu tutun. Bir değil 10 kez Ankara’ya gidelim, il hakkımızı isteyelim.Ama adamlar bir kez bile gitmiyor.Bu il konusu yine Türkiye gündeminde. Cumhuriyetinin 100. yılında 100 il olacağını söyledi, Cumhur ittifakının ortağı Devlet Bahçeli.

Evet, bu bile bizi  ümitlendirdi. Bizim bu sözün peşine düşmemiz lazım. Takip etmemiz lazım.Gerek Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti genel başkanı sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’a, gerek MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ’’ye gerekse Hazine ve Maliye bakanı Lütfi Elvan olmak üzere siyasilere de çağrıda bulunalım.Biz bu il türküsünü yıllardır çığırıyoruz.

Bize 1987 yılından beri gelen söz verdi giden söz verdi. Bir ara 4 bakanımız vardı, yine il olamadık. İnşallah bu dönem oluruz.Başta TSO ve Borsa başkanları bu işe el atmalı.

Geçen yıllarda bir TAKİK kurulmuştu. Bunu söyleyen bir arkadaşın kendi  de bu TAKİK içinde üye. Ama bu TAKİK yönetimi ve üyeleri  2 yıldır bir araya gelemiyor.

TSO başkanı RUHİ KOÇAK ve Borsa başkanı MURAT KAYA’ya , Ziraat Odası başkanı VEYİS  AVCI’ya bir daha hatırlatıyorum. Bu işin başını siz çekin.

Ağlamayan bebeğe meme vermezler misali, bu konuda sesimizi çıkaralım diyorum.

SİYASİ RÜYA

İki gündür siyasi rüyalar görüyorum.

Rüyalar gerçek olur derler ya? Bakalım benim rüyalarım gerçek olur mu?

Ben  siyasi rüya görüyorum. Mersin’imizde bazı siyasi gelişmeler olacak gibi. İnşallah önümüzdeki günlerde bu  gerçekleşir. Benim gördüğüm siyasi rüya gerçek olacak gibi geliyor. Bana ayan oldu. Bu siyasi rüyayı bekleyelim görelim. Bu siyasi rüya çok önemli. Memleketimiz için,  Tarsus için çok önemli . İnşallah bende diyorum ki, bu rüyamı Allah hayırlı kılsın.

Ben bekliyorum. Hep birlikte bekleyelim görelim.

HANGİ PARTİ

Tarsus Belediye Başkanı HALUK BOZDOĞAN, tekrar başkanlığa adayım dedi. Bunu yazdık.

Bizim ziyaretimize gelenler soruyor.

“Mustafa bey.. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan belediye başkanlığına tekrar adayım dedi ama partisini söylemedi. Hangi parti olduğunu bir açıklasa” diyorlar.

Okurlarımız her şeyi yakından takip ediyor.
Bende diyorum ki..

-Sayın başkan. Belediye başkanlığına tekrar adaylığınızı açıkladınız. Ama partinizin adını söyleyin. Bunu bir sır gibi saklamayın.

Yine CHP ilçe başkanı Ozan Varal da bir açıklama yapacağım dedi. Ama Varal da açıklama yapmadı.
Bende diyorum ki..

Sayın Varal. Açıklamanızı kamuoyu sabırsızlıkla bekliyor. Yaparsınız veya yapmazsınız o sizin bileceğiniz bir iş.

Ama herkes cevap bekliyor.

TÜRK BAYRAĞI

İki kez yazdık. Eshabı Kehf  Dağına  Cumhuriyetin 98. yılına girerken bir  bayrak direği dikerek Türk Bayrağı  dalgalandırılsın önerisinde bulunmuştuk.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden ses gelmedi.

Bu kentteki Büyükşehir’in temsilcileri  Başkan VAHAP SEÇER’e bu konuyu iletmedi mi? Eshab-ı  Kehf’e şehit kanlarıyla yoğrulmuş bir Türk Bayrağını o mübarek tepeye dikemezler mi?  Bundan sonra da ses çıkmazsa, bu kez Tarsus belediyesine konuyu yazacağım.
Mersin Büyükşehir bu konulara neden ses vermez?

Eshab-ı Kehf’ dağına  Cumhuriyetin 98. yılına girilirken bir büyük Türk Bayrağı dalgalandırılsın. Bayrağımız Tarsus’un  en tepe noktasında dalgalansın. Uçakla geçenler, otobandan geçenler  bu DEV TÜRK BAYRAĞINI görmeli.

SEÇER’E HATIRLATMA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER “Tarsus’a iki geçit yaptıracağım” dedi.

Ama tarih vermedi. Ses vermedi bir daha.

Kaplan Petrol’dan Koç kasabına kadar olan alana 35 metre genişliğinde yol açılacağını söylediler. O işten de ses yok.

Yol, su, asfalt belediyelerin asli görevidir. Tarsus’un kalıcı eserlere de ihtiyacı var. Sayın SEÇER, Tarsus’tan 85 bine yakın oy aldınız. Bu hizmetleri bekliyor Tarsus halkı. Bunu da bir kez daha hatırlatıyorum.

Tarsus’taki görevlileriniz, bu istekleri size iletir veya iletmez orasını bilemem.

Benimkisi size DOSTÇA BİR HATIRLATMADIR.

BOZDOĞAN’A MAŞALLAH!

Tarsus belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN geçen gün küçük bir operasyon geçirmiş. Nedir nasıldır  bilmiyoruz. Herkes bir şey söylüyor. Bizde başkana geçmiş olsun diyoruz.

Sağlıklı sıhhatli günler diliyoruz.

Maşallah başkan bir operasyon geçirdi…

Ama yine maşallah yine görevinin başında dimdik!...

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI